Suomi-Viro -kiertopalkinnon säännöt

 

Rikospoliisien Shakkikerho r.y:n (RikSha) ja Viron poliisin välinen shakkiturnaus pelataan vuosittain.

Parillisina vuosina alkaen vuodesta 2008 on Viron poliisin joukkueella kotiottelu. RikShan joukkueella on kotiottelu parittomina vuosina. Joukkueet sopivat hyvissä ajoin (vähintään yksi kuukausi ennen peliä) peliajankohdasta ja sopivasta pelipäivästä.

 

Ottelu pelataan kuudella (6) pöydällä. Vierailevalla joukkueella on valkoiset parittomilla pöydillä. Jokaisella pelaajalla on kokonaisuudessaan käytettävissään 2 tuntia (pelin loppuun asti).

Kiertopalkinnon pisteisiin lasketaan vain pelit, jotka on pelattu edellä mainituin ajoin tai niiden sijaan sovituin ajoin.

 

Turnauksen yhteydessä pelattava pika- tai nopean shakin turnaus ei vaikuta kiertopalkintopisteisiin ja sen turnauksen peliajasta ja säännöistä päättää yksin kotijoukkue.

 

RikSha on hankkinut kiertopalkinnon. Turnauksessa ottelun voittanut joukkue säilyttää kiertopalkintoa, kunnes jompikumpi voittaa sen omakseen. Tasapelin sattuessa kiertopalkintoa pitää edelleen hallussaan joukkue, jolla se viimeksi oli voiton perusteella. Joukkue, joka saa kiertopalkinnon säilytettäväkseen, huolehtii siitä, että ottelutulos tulee kaiverretuksi palkintoon. Kiertopalkinnon omakseen voittanut joukkue hankkii tilalle uuden.

 

Kiertopalkinnon on voittanut omakseen se joukkue, joka saa ensin 6 pistettä. Otteluvoitto antaa 1 pisteen, tasapeli ½ pistettä.

 

Jos joukkueet ovat samanaikaisesti saaneet 6 pistettä, saa kiertopalkinnon sen jälkeen ensiksi voittanut joukkue.

 

Jos joukkue saa vastajoukkueeltaan kirjallisen ilmoituksen aikomuksestaan lopettaa kamppailu kiertopalkinnosta, jää kiertopalkinto sille joukkueelle, jolla on sillä hetkellä enemmän pisteitä.

 

Näistä säännöistä voidaan poiketa, mikäli joukkueiden johtajat yksimielisesti niin päättävät.

 

Hyväksytty Tallinnassa 29.11.2008

 

Rikospoliisien Shakkikerho r.y.

Harri Laakso

joukkueenjohtaja

 

Viron poliisin joukkue

Ants Kalev
joukkueenjohtaja

(Yllä olevat säännöt hyväksytetty kummankin joukkueen johtajalla [Kipso / Laakso] ennen turnauksen alkua lauantaina 29.11.2008)