Viro-Suomi -kiertopalkinnon säännöt

 

Viron poliisin ja Rikospoliisien Shakkikerho r.y:n (RikSha) välinen shakkiottelu pelataan vuosittain.

Parittomina vuosina alkaen vuodesta 1999 on RikShalla kotiottelu. Viron joukkueella on kotiottelu parillisina vuosina. Joukkueet sopivat hyvissä ajoin (vähintään yksi kuukausi ennen peliä) peliajankohdasta ja sopivasta pelipäivästä.

 

Ottelu pelataan kuudella (6) pöydällä. Vierailevalla joukkueella on valkoiset parittomilla pöydillä. Jokaisella pelaajalla on kokonaisuudessaan käytettävissään 2 tuntia (pelin loppuun asti).

Kiertopalkinnon pisteisiin lasketaan vain pelit, jotka on pelattu edellä mainituin ajoin tai niiden sijaan sovituin ajoin.

 

Turnauksen yhteydessä pelattava pika- tai nopean shakin turnaus ei vaikuta kiertopalkintopisteisiin ja tämän turnauksen peliajasta ja säännöistä päättää yksin kotijoukkue.

 

Viron poliisin joukkue on hankkinut kiertopalkinnon. Turnauksessa ottelun voittanut joukkue säilyttää kiertopalkintoa, kunnes jompikumpi voittaa sen omakseen. Tasapelin sattuessa kiertopalkintoa pitää edelleen hallussaan joukkue, jolla se viimeksi oli voiton perusteella. Joukkue, joka saa kiertopalkinnon säilytettäväkseen, huolehtii siitä, että ottelutulos tulee kaiverretuksi palkintoon. Kiertopalkinnon omakseen voittanut joukkue hankkii tilalle uuden.

 

Kiertopalkinnon on voittanut omakseen se joukkue, joka saa ensin 6 pistettä. Otteluvoitto antaa 1 pisteen, tasapeli ½ pistettä.

 

Jos joukkueet ovat samanaikaisesti saaneet 6 pistettä, saa kiertopalkinnon sen jälkeen ensiksi voittanut joukkue.

 

Jos joukkue saa vastajoukkueeltaan kirjallisen ilmoituksen aikomuksestaan lopettaa kamppailu kiertopalkinnosta, jää kiertopalkinto sille joukkueelle, jolla on sillä hetkellä enemmän pisteitä.

 

Näistä säännöistä voidaan poiketa, mikäli joukkueiden johtajat yksimielisesti niin päättävät.

 

Vuosien 1999-2001 tilanne on 1,5 – 1,5.

 

Helsingissä 15.4.2002

 

Rikospoliisien Shakkikerho r.y.

Tuomo Honkanen

joukkueenjohtaja

 

Hyväksynyt Viron poliisin joukkueen puolesta

Tallinnassa 14.5.2002

 

Ants Kalev